Kleinschaligheids-investeringsaftrek

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een aftrekpost die wordt gebruikt voor bedrijfsmiddelen in het algemeen. Dan gaat het bijvoorbeeld om computers, kantoormeubelen of gereedschap.

Voor de KIA geldt een minimum investeringsbedrag van 450 per bedrijfsmiddel . Als het investeringsbedrag te laag is, dan komt het bedrijfsmiddel niet in aanmerking voor deze aftrekpost. Verder hangt de hoogte van de aftrek af van de totale investering van je onderneming in het betreffende boekjaar. Voor 2019 geldt dat je totaal meer dan 2300,- moet investeren om voor deze aftrek in aanmerking te komen. Indien je investeert in december en je haalt deze drempel niet, is wellicht beter om deze investering uit te stellen naar het volgende jaar waarin je de drempel wellicht wel gaat halen. De aftrek is 28% van het totale geïnvesteerde bedrag.

Let op De voorwaarden voor de investeringsaftrek zijn complex en uitgebreider dan bovenstaande. Verdiep je hier goed in en laat je eventueel adviseren hierin. Daarmee voorkom je dat je de aftrek later alsnog moet terugbetalen.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *